Najava

Collapse
No announcement yet.

Vectra A karburator Pierburg 2E problem

Collapse
X
 
 • Filter
 • Vreme
 • Show
Clear All
new posts

 • Vectra A karburator Pierburg 2E problem

  Pozdrav svima

  Vectra A, 1992, 1.6 SV, benzin/gas, iako je drugo auto, jedina još nije izdala na putu (zato se i ne rastajemo od nje)

  Više manje sve popravke na njoj radim sam, ali do sada karburator nisam dirao jer stvarno mislim da je to posao za majstore. Međutim, moj majstor je u Somboru, a sada ne mogu da se dovezem do njega.

  Naime, nakon dodavanja gasa, nakon što pustim papučici, obrtaji ostaju jako visoko i kola nastave da rade i nakon vađenja ključa iz brave. U njoj je karburator Pierburg 2E, i kada pomerim/odglavim polugicu sa slike, motor nastavlja da radi na normalnom leru(ali tako ne mogu da vozim).

  Ima li neko ideju šta da uradim ili preporuku za servisera iz NS(zvao sam Baneta iz Kotorske, ali čovek počeo da se bavi drugim poslom i nema baš vremena)..

  Hvala unapred
  Dušan
 • #2
  zaboravio sam da dodam

  da je karburator bio na generalnom servisu pre dva meseca (ultrazvučna, dihtunzi i ostalo)...

  Comment


  • #3
   To je saug i taj prljavi deo može da se okreće levo desno (donekle) kad se otpuste tri šrafa koaj ga drže na mestu. Tako se reguliše saug kad će se uključiti i isključiti. Nešto se tu zaglavilo, probaj da malo popustiš ta tri šrafa i da okreneš na tu stranu da se razlabavi opruga sauga. Tu je neki problem, preskočilo ili se nešto zaglavilo.

   Deo sa radom motora posle vadjenja ključa je drugi problem, nevezan sa prvim sem ako radi neko kratko vreme pa se ugasi, ako motor radi na 2000+ obrtaja ne može trenutno da se ugasi, vrti se još neko vreme ali ako radi stalno onda je problem brva koja ne ukine kontakt ili tako nešto...
   Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

   https.autogas.rs

   Comment


   • #4
    Originalno postavljeno od Dora Pogledati poruku
    sem ako radi neko kratko vreme pa se ugasi, ako motor radi na 2000+ obrtaja ne može trenutno da se ugasi, vrti se još neko vreme....
    da, radi kratko, pa se ugasi, nije do brave...

    Comment

    Working...
    X