Najava

Collapse
No announcement yet.

Zastava 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Vreme
  • Show
Clear All
new posts

• Zastava 1.6

Postovani imam jedan problem i strasno me nervira.Pre neki dan sam ubacio motor od Fijata 1.6 u keca.Karb.je od Floride 1.4 i stvara mi probleme.Na leru da kazemo da radi dobro i u mestu zavrce ko lud ALI (uvek pokvari stvari to ali) u voznji vuce na prvoj trecini gasa i kad mu stisnem gas do kraja pocne da trokira i da posustaje.U prvom grlu mi je dizna 87 benz.170 vazduh a u drugom 85 benz.200 zvazduh.Ja mislim da je njemu problem u tim diznama i da nema dovoljno goriva.Pumpa baca gorivo kako treba. Pomozite mi odlepicu
    Zaboravio sam reci da ima rucni sauh i da iz karba izlaze tri zice.Jednu sam prikopcao na kontakt to je elektro dizna a one druge dve nemam pojma zasto sluze,mozda i one cak stvaraju problem.
    Pozdrav.
    p.s.Zasto me svi mrzite?Moderatori pomozite
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Probaj sa 110/115 diznama i vazduh 20o.
    Kakvu pumpu za gorivo imas?
    Pleh Hirurgija

Comment

Na kom motoru ti je bio pre taj karb?
      Jesi li ga prestelovao kada si stavio?
      www.blindmanmotorsport.com

Comment

Ej bio sam danas u karburator servisu(malopre).Tip je probao da ga usteluje ali nije uspeo.Ne reaguje na odvrtanje i zavrtanje srafa za vazduh sto znaci da je katb. prljav.Rekao mi je da dodjem u poned.da ga skine i rasturi i da ga ubaci u ultrazvucnu kadicu da ga ocisti.Kad to sredi onda ce da vidi koje dizne mu trebaju.Pumpa za gorivo je od floride(mehanicka).Karb.sam kupio polovan i bio je skinut.Onaj tip sto mi ga je prodao rece da je od Floride ali ovaj u servisu rece da je to karb. od Fijata i da takvi idu na motore 1.6 kao moj samo treba da potrefi dizne.

Comment

moze lako da se desi da mehanicka pumpa ne bude mogla da napoji,u tom slucaju ide elektricna pumpa do 1 bar.
          Pleh Hirurgija

Comment

Sredio sam ga, hvala.

Comment

Super si!....pricaj sta je bilo?
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Mislio sam da sam ga sredio ali nisam skroz,j...a.Ali ipak sam pronasao sta je.Bile su dizne u pitanju.Stavio sam vece i ima razlike ali to nije to jos uvek.Ne gusi se toliko ali jos mu fali.Danas sam razbuco karb.na proste cinioce i potopio ga u nitro pa cu ga ujutru sklopiti.Meni je bitno da sam pronasao u cemu je kvaka.Videcemo sutra sta kaze,mozda mu bude dovoljno i ciscenje posto sam karb.nabacio tako kako sam ga kupio
                Jedna ispravka karb. je ipak Fijatov a ne Floridin i cinimi se da je mozda mali 18/22.Sta ti mislis?

Comment

Auuu ti si lud stavi barem neki 32/34!!!

Comment

To su difuzori, a ne precnici grla, taj 18/22 ima precnike grla 30/32 ili 32/34, ako je TLDE onda je 32/34, to je isti kao Floridin.
                    Stavi bolje DMTR 32/34 ili 34/34

Comment

Sklopio sam ga danas i opet nista.Brlja,preliva,ne ide kako treba.....U pravu si to su mu difuzori a pise mu cini mi se 32/26.I meni je cudno ali tako pise. U ponedeljak palim kod majstora.Trazi mi za ciscenje u ultrazvucnoj kadici i stelovanje 45 jevreja.Ici cu kod njega pa ako ga sredi dobice pare ako ne... Javicu sta je bilo.
                      p.s.Karburator je DMTR.

Comment

Pa za te pare ima da kupis isti takav polovan, komplet sredjen.

Comment

I to znam zato se i razmisljam sta da radim.

Comment

tebi kolko vidim treba karb od fiata tipa-tempra 1.6 a on je na izgled fizicki isti kao floridin 1.4.
                            Bilo ih je jeftinih u INTERMOBILU ,ja sam nedavno menjao jedan na jednoj tempri.
                            Navrati do servisa ,dacu ti ga ,karb je radio OK samo mu membrana u vezi sauga otisla,pa napravi kombinaciju

zoki

Comment

Originalno postavljeno od Pole
                              Sklopio sam ga danas i opet nista.Brlja,preliva,ne ide kako treba.....U pravu si to su mu difuzori a pise mu cini mi se 32/26.I meni je cudno ali tako pise. U ponedeljak palim kod majstora.Trazi mi za ciscenje u ultrazvucnoj kadici i stelovanje 45 jevreja.Ici cu kod njega pa ako ga sredi dobice pare ako ne... Javicu sta je bilo.
                              p.s.Karburator je DMTR.
                              To je puno para mom ortaku je majstor za karb od kadeta 1.3 naplatio
                              2 000 din

Comment

Working...
                              X