Najava

Collapse
No announcement yet.

Golf 4. 1.4 16V 2000godina

Collapse
X

• Filter
  • Vreme
  • Show
Clear All
new posts

• Golf 4. 1.4 16V 2000godina

Imam problem sa mjenjačem nece nekad u 1 brzinu.
    sve druge brzine rade normalno. Promjenio sam nesto sad i opet malo oce malo nece (napsacu kasnije sta sam zamjenio), probao sam i da kvacilo pustim isto se dogada, nekad kad ga poguram kroz ler oce uci a nekad hoce iz 2 u prvu, e sad to kako mu se taj tren svidi vise nece nego oce.
    Kvacilo odvaja dobro stavljen set 2018 novo.
    Trebam hitno pomoć hvala

ako normalno ubacuje,kada je motor ugasen, onda ipak ima veze sa kvacilom.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Može da bude i birač brzine ako je rikverc naspram prve brzine. Nepravilan hod ručice, gura u dve brzine a to nije moguće.
      Ako je do menjača probaj sa medjugasom kad neće. Stisneš kvačilo pa na kratko dodaš gas (stisneš i pustiš gas) pa pustiš kvačilo, zatim ga stisneš i probaš da ubaciš u brzinu...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Promjenio sam prije toga polugu mjenjača zbog toga sam je i promjenio ali ista stvar je... Bila stara pohabana pa smo je promjenili jer smo mislili da je do toga. Međutim isto je ostao problem gdje nece ili oce. Danas sam se vozao pa sam skontao da kao nekad ne otvori dovoljno siroko pa kao da kad guram ručicu u 1 da dodiruje ....
        sa setom kvačila sam presao oko 160 tisuća km.
        ​​​​​

Comment

Verovatno nema veze sa kvačilom, ili je menjač ili birač brzine. Treba neko napred ispod habe da gleda koliko se pomeri birač brzine kad pomeraš u kabini, da li ide malo ili previše.

https.autogas.rs

Comment

to ispod haube kad smo gledali kao da ne ode dovoljno ......
            Last edited by buba833; 15.05.2023, 08:21.

Comment

mjenjao brzine i kad je ugasen i kad sam na semaforu malo radi 1 brzina kako valja malo ne radi ........
              Last edited by buba833; 15.05.2023, 08:32.

Comment

Da ne objašnjavam kako radi birač brzine na menjaču ali ako gura dve viljuške u brzinu neće moći jer ima osiguranje da ne izlomiš menjač. Kao da guraš ručicu u zid. To isto radi bio motor ugašen ili u radu svejedno...
                Ako ne ide dovoljno gura u 1. i 3. ako ide previše gura u rikverc i 1. Ako je uopšte rikverc na toj strani, ne znam napamet..

https.autogas.rs

Comment

promjenio sam neki mali (kockasti) dio sad radi top
                  nemogu se sad sjetiti kako se to zove zaboravio sam pitati (nesto u vezi te 1 brzine )ali sad radi odlicno

hvala svima​

Comment

Deder ti to slikaj, pa da i drugi koji imaju sličan problem mogu da ga reše.

Comment

sErGiO mudro zboris. kako je buba833 opisao, deluje da je birac. Al' ajde da vidimo fotke
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

pozz sorry nisam se javljao skroz zaboravio

evo nasao sam racun
                        kaze ovako:
                        poluga mjenjača - cijena 33eura kupljeno kod tokića...
                        rade brzine ko da je sad sastavljen u tvornici

Comment

Working...
                        X