Nisam neki stručnjak za alat pa me interesuje da li je moguće da Makita dozvoljava da se prave tolike kopije (koje su na prvi pogled identične originalu) ili je u nečemu drugom fazon? Možda i nisu kopije? Vidim da ima njihovih alata koji se prodaju kao novi a cene su vrlo pristupačne a opet drugi alati su surovo skupi (za naše plate) pa sam automatski pretpostavio da su kopije. Da li grešim i ako ne kako razlikovati kopiju od originala?
Najava
Collapse
No announcement yet.
Makita - kopija ili original
Collapse
X
-
Mislim da ne grešiš, ja to zovem Ma Kita pošto se tako i ponaša i traje. Logično je da nema jeftinog ručka a pogotovo medju alatima što nije dobro ali je tako.
Koristiti nešto 20 puta godišnje će da traje i opravdava cenu...- Top
-
Nije baš za naslov teme ali generalno gledajući nema kod nas garancije da si kupio Boš makar ga i platio kao Boš a isto tako je za Makitu i slične...
Ja sam davno odlučio da kupujem jeftinije i da ih bacam kad crknu jer sam utvrdio da je bolje kupiti 4 b-5 bušilica nego jednu. 5 traje trostruko...
Sin je uzeo Boš bušilicu 150+ evra i crkne plastični prenosni zupčanik, sve radi samo proklizava. Odnesem u ovlašćeni servis i kaže čovek može da se popravi ali mora da se menja komplet rotor sa mehanizmom jer je iz jednog dela. Cena sitnica oko 14.000 a 17-18 je nova... Znači konfekcija. Vilager iste snage evo sad crkava (varniči kolektor) a četvrta je godina, cena je vila oko 4.500 dinara u radnji sa garancijom. I sve ostalo. I da je original to više nije taj kvalitet kojim su stekli renome.
Makita brusilica takodje plaćena ozbiljne pare je konfekcija naspram ekvivalenta Vilagera koji takodje drndamo uporedo sa Makitom i stalno mahinalno izaberem narandžastu boju kad vadim brusilicu.
Moj moto je kupi jeftinije i ne žali, baci
Na konto toga imam staru iskrinu bušilicu onu manju 500 vati koju sam iz besa opali makar tri puta o zid u kanalu i radi i dana danas. Koštala je jedna nedelja mog rada kao privatnika pre 30.40 godina. Danas toga više nema. Iskra je danas kinesko čedo ako se neko zatrči na ime
Comment
-
imam jednu tu kitu srafilicu, najmanju. nema punjac nego direkt kabel u bateriju. Posle dve godine jedino su baterije oslabile.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?- Top
Comment
-
Imam i ja dve odonomad makite kojima su isto bateriej oslabile ali još drže ok vremena. Zavrnule i odvrnule su zilion šrafova i rupa izbušile ali današnje nisu takve. Ove sa pijace od 3500 dinara skroz rade posao i baterija ima je jedini problem, inače su identične, Makita, Boš Divelt ili kako se već piše a ista radionica
Comment
Comment