Najava

Collapse
No announcement yet.

Makita - kopija ili original

Collapse
X
 
 • Vreme
 • Show
Clear All
new posts

 • Makita - kopija ili original

  Nisam neki stručnjak za alat pa me interesuje da li je moguće da Makita dozvoljava da se prave tolike kopije (koje su na prvi pogled identične originalu) ili je u nečemu drugom fazon? Možda i nisu kopije? Vidim da ima njihovih alata koji se prodaju kao novi a cene su vrlo pristupačne a opet drugi alati su surovo skupi (za naše plate) pa sam automatski pretpostavio da su kopije. Da li grešim i ako ne kako razlikovati kopiju od originala?

 • #2
  Mislim da ne grešiš, ja to zovem Ma Kita pošto se tako i ponaša i traje. Logično je da nema jeftinog ručka a pogotovo medju alatima što nije dobro ali je tako.
  Koristiti nešto 20 puta godišnje će da traje i opravdava cenu...
  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

  https.autogas.rs

  Comment


  • #3
   Ne znam kako ne reaguju, obzirom da im to nanosi štetu. Sad i kada bi hteo da kupim neki alat otkud znam da je original iako ga debelo platim.

   Comment


   • #4
    Nije baš za naslov teme ali generalno gledajući nema kod nas garancije da si kupio Boš makar ga i platio kao Boš a isto tako je za Makitu i slične...
    Ja sam davno odlučio da kupujem jeftinije i da ih bacam kad crknu jer sam utvrdio da je bolje kupiti 4 b-5 bušilica nego jednu. 5 traje trostruko...
    Sin je uzeo Boš bušilicu 150+ evra i crkne plastični prenosni zupčanik, sve radi samo proklizava. Odnesem u ovlašćeni servis i kaže čovek može da se popravi ali mora da se menja komplet rotor sa mehanizmom jer je iz jednog dela. Cena sitnica oko 14.000 a 17-18 je nova... Znači konfekcija. Vilager iste snage evo sad crkava (varniči kolektor) a četvrta je godina, cena je vila oko 4.500 dinara u radnji sa garancijom. I sve ostalo. I da je original to više nije taj kvalitet kojim su stekli renome.
    Makita brusilica takodje plaćena ozbiljne pare je konfekcija naspram ekvivalenta Vilagera koji takodje drndamo uporedo sa Makitom i stalno mahinalno izaberem narandžastu boju kad vadim brusilicu.

    Moj moto je kupi jeftinije i ne žali, baci

    Na konto toga imam staru iskrinu bušilicu onu manju 500 vati koju sam iz besa opali makar tri puta o zid u kanalu i radi i dana danas. Koštala je jedna nedelja mog rada kao privatnika pre 30.40 godina. Danas toga više nema. Iskra je danas kinesko čedo ako se neko zatrči na ime
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

    https.autogas.rs

    Comment


    • #5
     imam jednu tu kitu srafilicu, najmanju. nema punjac nego direkt kabel u bateriju. Posle dve godine jedino su baterije oslabile.
     You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
     Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
     Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

     Comment


     • #6
      Imam i ja dve odonomad makite kojima su isto bateriej oslabile ali još drže ok vremena. Zavrnule i odvrnule su zilion šrafova i rupa izbušile ali današnje nisu takve. Ove sa pijace od 3500 dinara skroz rade posao i baterija ima je jedini problem, inače su identične, Makita, Boš Divelt ili kako se već piše a ista radionica
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

      https.autogas.rs

      Comment

      Working...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎