Najava
Collapse
No announcement yet.
CENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
znanje mora da se plati. nema to nikakve veze sa radnim satima I cenom istog.- Top
-
Stiže jedan besan čovek na vrata neba pred Svetog Petra i dere se:
- Šta je ovo, šta se dešava? Šta ja radim ovde, pogledajte me, imam 35 go...dina, ne pijem, ne pušim, sinoć rano legnem u krevet, a sad sam na vratima neba? Ovo je neka greška, proverite!
- Nijednom nismo napravili grešku! - odgovori Sveti Petar - Ali proverićemo. Vaše ime, molim?
- Tomislav Marić.
- Zanimanje?
- Automehaničar!
- A da, evo, našao sam vas. Tomislav Marić, automehaničar. E pa, gospodine Mariću, prema našim podacima, vi ste umrli od starosti.
- Kako od starosti? Pa imam samo 35 godina!
- Ne znam - odgovori Sveti Petar - Sabrali smo sve sate rada koje ste zaračunali mušterijama i to ispada 125 godina...- Top
Leave a comment:
-
Rekoste da je majstor koji 20 godina radi francuze naplatio 60e dihtovanje pumpe.Nije se taj najeo leba,pre ce biti da je mnogo gladan kada radi za dz.A i treba da bude gladan kada ne ume da ti resi problem,pa naplati samo sto je bosista uzeo(ako je u opste to i bilo kod njega).Kako si ga ti resio na kraju?- Top
Leave a comment:
-
astra 1.7td ugasila se u voznji.pozovu me kolege da im resim problem.prvo moje pitanje za vlasnika vozila je bilo dali auto ima alarm? pre 7 godina je alarm demontiran I nema ga na vozilu. posle pola sata ubedjivanja oko alarma vlasnik mi dozvoli da radim kako ja mislim da treba jer sam ja bio ubedjen da se alarm sam od sebe aktivirao I blokirao rad bosch pumpe. prespojio sam dve zice I upalio vozilo. naplaceno 20 eura ,covek zadovoljan.- Top
Leave a comment:
-
Rekoste da je majstor koji 20 godina radi francuze naplatio 60e dihtovanje pumpe.Nije se taj najeo leba,pre ce biti da je mnogo gladan kada radi za dz.A i treba da bude gladan kada ne ume da ti resi problem,pa naplati samo sto je bosista uzeo(ako je u opste to i bilo kod njega).Kako si ga ti resio na kraju?- Top
Leave a comment:
-
Zato si i pokvario oči što stalno gledaš u konpjuter,, zar ti nijen žena rekla...
Leave a comment:
-
ako neko trazi dijagnostiku da ga klepim
Ovde nikad nije rešeno šta je to dijagnostika iz naslova. Mali Perica to očigledno podrazumva neki uredjaj od kineza za 30 evra (nekad nisu loši rade posao) i čitanje i eventualno brisanje grešaka.
To nije dijagnostika, šta bi vi rekli da li jeste ili nije?
Primer isti ali sa drugom konotacijom, odem neki dan na pregled očiju, znam da imam mrenu i oštećenje rožnjače ali treba utvrditi imali spasa ili ne... Uglavnom pregledaju me, utvrde da iam spasa ako platim 1300 evra i to onako neće baš da garantuju ali davljenik se i za slamku hvata. Naravno ja nemam tih para i čekaću dve do tri godine na red ali je pojenta sledeće. Oni imaju alat čime se gleda u oči, oni imaju neko znanje kad gledaju kroz te ćoroskope i oni su mi uzeli 4000 iako ništa nisu popravili. Ko je sad tu blesav nemam pojma....
Pa bre imate li vi uopšte predstavu koliko košta jedna dijagnostička oprema i koliko vremena treba da se njome ovlada kako treba. Neka majstor uloži minimum 10k+ evra i neka vežba jedno 5 godina i da ga vidi bog kad mu dodje taxista ili nadrkana mušterija koja kaže " pa puno je to kume" Jednog dana kad se vi osvestite da ne vozite više juga i stojadina koje može svako popraviti sa par ključeva i nešto sitnog alata, već neki auto koji je većinom krš ali ne smeš kasti (da ne raspplačeš ili razljutiš vlasnika) jer je naspram bišeg Juga avion u niskom letu, proće letotrideseto i to tako...
Evo sad bilo gde na putu da mi neko pomogne da izvadim motor (težak je) sa maksimalno 20 alata koji stanu u jednu kutiju ću uraditi generalnu na bilo čemu tipa Jugo, Lada i sl. Komplet od tih 20 alata košta max 5 hiljada dinara. E bato toga više nema, jedan osciloskop košta par iljada ali ne dinara a u Srbiji ima jedno svih njih 20 koji znaju sanjim da barataju, a isto tako i sa pravim dijagnostikama, ajde tu ih ima više od 20, dosta više.
Idem sad da vežbam server, dobro mi ide
Sad kad neko kasnije bude hteo da mu instaliram korpu i svoj server a to bude onako stisneš install i ubaciš par skripti koje odrade ostalo on će kaže pa puno je kume, završio si za par sati... I meni je puno kume ali zato vežbam da uradim sam a ne kenjam kako je to puno a nemam pojma ni šta treba a ni kako treba... Ja želim da nadjem nekog linuxaša kojeg ću da davim neodredjeno sati a da ne kaže daj bato 300 jura ali nema ga, kao ni doktora koji će džabe da me pregleda i da ništa ne uradi....- Top
Leave a comment:
-
Pitanje za tebe,koliko bi platio da resis problem sa falsiranjem vazduha,ocigledno da si sve sto ti je palo na pamet zamenio a nisi resio problem.Sitnica je u pitanju,ali necije znanje ima cenu.Nije li bilo bolje da si u startu otisao kod pravog majstora i resio problem sa dve tri hiljade dinara,najvise 50e?- Top
Leave a comment:
-
Hoću da kažem da bi trebalo da se svako i svačije znanje vrednuje i da se ceni pa i ako nama cena ne odgovara u tom momentu. Tu izuzimam izmišljanje ili mistifikovanje kvarova da bi se neko odrao jer pretpostavljam da takvi nadrimajstori nisu tema.
I da odgovorim na pitanje postavljača teme - da, platio bih tačnu dijagnostiku koliko mi majstor traži jer znam da će mi tako biti jeftinije nego lutanje od jednog do drugog i menjanje delova redom sa neizvesnim ishodom. Zato i napisah one banalne primere.- Top
Leave a comment:
-
a on za minut konstatuje da je labava buksna na alnaseru i zameni je
Ne radi se ovde o takvim popravkama pa treba odrati nekoga ocas posla.Pricamo o dijagnostici,utvrdjivanju nesvakidasnjih kvarova ,koji zahtevaju bar sat posla kod vrsnog majstora.
Ako se utvrdi da je samo neka gumica u pitanju,pa niko nije vidovit,vreme i znanje u ovom slucaju se mora naplatiti,pod uslovom da je resen problem.
Zamena te gumice traje 5min.Polemika je koliko vidim zasto naplatiti sat,ako je zamena neispravnog dela trajala 5min.Sa takvim razmisljanjem, musterija nema sta da trazi kod majstora.
M,je lepo predocio poslovanje tacnih servisera i novopridosle musterije moraju da se povinuju takvim pravilima poslovanja,ili ce u startu biti iskulirani.Last edited by TECA; 09.03.2015, 18:04.- Top
Leave a comment:
-
zanimljivo mi je kad pogledam statistiku ove teme, koliko vas ucestvuje a da je procitalo temu od pocetka...- Top
Leave a comment:
-
Drugi put, na renou 5 sam gubio struju na alnaseru i odem kod električara, brata od onog iznad. Čačka on, gleda instalaciju i na kraju mi ugradi neki relej i uzme mi 1500 dindži što nije bilo malo u to vreme. Ja zadovoljan ...do prvog puta kad se kvar ponovo manifestovao. Odem kod majstora koji mi je održavao renoa, a on za minut konstatuje da je labava buksna na alnaseru i zameni je. Neće da naplati. Ja mu dadoh 1500, on ni da čuje dok nisam obrazložio zašto mu dajem toliko. Zbog znanja.
Inače, više puta mi se dešavalo da budu neke gluposti i sitnice u pitanju kad majstori nisu hteli da naplate ali sam uvek insistirao makar da ih dobro častim. Zbog znanja.
E sad, što sam ovo pisao? Poenta da ne može da se jajari. Ni majstori, ni mušterije.Last edited by stevak; 09.03.2015, 13:36.- Top
Leave a comment:
Leave a comment: