M3 projekatPosle vaganja, to izgleda ovako:
Tezina sa svim tecnostima, 30-ak litara goriva, dakle wet weight. Na ovo dodati jos ~30-40kg na sofersajbnu, tapacire, itd...
Tezina kao gore navedeno, sa vozacem, dakle u svakom slucaju, ispod 1300kg na putu. Jos bitnije - obratiti paznju na raspored mase F/R
TOLIKE?
Matori, ovo je maltene u NULI.
Imaj u vidu da je vozac sa leve strane malo pomeren od sredine napred, a recimo akumulator skroz pozadi desno... Iznenadio bi se da izvagas svoj, ili bilo koji auto, kolike su razlike kod njih, ovo je skoro idealno.
Bash si bezobrazan
Kod mene FL 550Kg FR 510Kg Tek kad ubacim jedan motor u gepek izbalansiram se
Super balans , iznad ocekivanja. Dok ima trakcije vrlo lepa dinamicka raspodela tezista za pogon ![]()
Pa to i pricam, balans je bolji nego fabricki M3 (bese 53/47 cini mi se) koji je vazio za jako lepo balansiran auto, onoliko koliko je moguce izbalansirati E30. Ja sam, iskreno, ocekivao nesto blize 60/40 i finalnu wet tezinu + vozac od oko 1400kg - a ispade skoro 50/50 i 100kg manje, prijatno sam iznenadjen
E sad, posto smo ocigledno napravili gresku u koracima tokom merenja CofG height-a, za sada imamo samo podatak o ukupnoj tezini i opterecenju po tocku. Da dobijemo CofG tacku trebalo je da podignemo zadnju osovinu i da stavimo zadnje tockove na klocne i tako merimo, a mi ostavili zadnji kraj podignut na dizalici i merili bez spustanja na klocne...jbg. Ah, sta da se radi...Koristicemo cilindre od 23.6mm napred i 20.2mm nazad, pa cemo stelovati pomocu brake balansera kad auto bude gotov, da ne cekamo i to sada.
moj auto je laksi uta uta uta ,,,tatatatira tatatatira,,a necu da ti odam jednu tajnu na koju nisi ni mislio dok me ne provozas u njemu ,,,[ali ne pravo ] u pitanju je tachno 5.5kg mozda nebitno ali znache na 402m kad budes pored mene na STARTU
pozdrav svima celav sam pa sta ko bre vise moze da cheka ,,j...es tapacire samo kvare izgled tog porodichnog kupea
da ,,svi sad da budu celavi e ne moze
ja sam takav po prirodi,, dok budes vozio iza mene videces sta mi nedostaje na bmw-u,, ne to kao brzi sam nego videce se jedino tad ,,jos je projekat u pripremi treba vremena i truda dosta pozdrav jos malo sezona vttttt vttttt vtttt op op sipati ulje pa opet vttttt vttt i tako svaki dan
off-ic
Predpostavljam da te retko ko oslovljava sa 206 Glupo mi da ti se petljam, cak se i ne poznajemo licno ali shodno tvom polozaju na forumu ne lezi mi 206,nekako je prazno. . .
Steta, nadao sam se da ces to raditi u Beogradu, pa da zamolim da prisustvujem, ima par stvari koje me bas interesuju. Nema veze, znam da ce i ovako rezultat biti nenormalno dobar. BTW, jel su baznu mapu, koja je koriscena za paljenje, radili Maptunovci, a ako jesu na osnovu cega je radjena? P.S. Ima li sanse da u nekom trenutku okacis spisak aftermarket delova koji su ugradjeni na motor, sa nazivima proizvodjaca?
Da, radjena je na Rototestu vec radjenih motora sa ovom konfiguracijom/geometrijom.
Boost ti je dao odgovor na prvi deo pitanja, to ionako jeste bio njegov fah
BTW, ta bazna mapa nije samo za paljenje, mapa je potpuno funkcionalna za voznju auta, samo sto nije potpuno popeglana i adaptirana na specificnosti i sitne razlike mog auta i onog na kojem je radjena mapa, nase gorivo, itd...
Spisak delova ce biti okacen kada se projekat zavrsi, ovde i u sekciji o M3 Projektu na nasem sajtu. Samo da me NIKO slucajno nije pitao zasto Projekat opet ne napreduje nekom normalnom dinamikom...neka se "razlog" sam prepozna i uradi nesto po tom pitanju, red bi bio.
Malo smo isterali "usisivac" na ulicu sinoc. Stisli 2-3 gasa...i nismo smeli vise
Ja ne znam kako bih ono opisao...glupo je, zaista, jer ne znam sa cime bih to uporedio Posto je Rale odlucio da se pojavi (a i to je posebna prica...) ostalo jos da se poveze ona elektronika sto je pravio, da se "carobni dim" zadrzi unutra, i da pakujemo enterijer. A onda ce biti veselo ![]()