Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!
Pravila foruma
Pre otvaranja teme koristite opciju pretraga. Tema može biti otvorena samo sa jasnim naslovom na čega se odnosi. Poruka MORA da sadrži sve bitne stvari za odgovor. Marka automobila, godina, snaga motora, vrsta i model uredjaja koji je ugradjen. Sve ostalo se briše bez obrazloženja. Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Obzirom da je bezolovni benzin 103.7 dinara po litru, ova cena gasa je vise nego povoljna... Sve do 50 dinara po litru je odlicna cena po mom misljenju....
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!
Bravo za način razmišljanja. Apsolutno se slažem!!!
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Da onda odmah podignu cenu na 50 din/l, posto je to dobro? Nema smisla da bude 43,0 tj 44,50
![]()
Totalno si promašio poentu. Naravno da bih ja voleo da je još uvek gas 36 dinara, kao pre 2 meseca, ali i benzin je tada bio 80+ dinara, Poenta je da s obzirom na cenu benzina, cena plina u zemlji Srbiji (opterećena akcizama, porezima, izdržavanjem penzionera i drugih socijalnih kategorija) i nije tako velika. Ako se setiš prošle godine kada je benzin bio 112 din, plin je bio 54. To je 50% razlike. Sada je razlika još veća u korist plina.
Da ali nemojte da zaboravite da je plin u zadnjih 2 meseca veoma los tako da je i potrosnja veca u proseku za 10-20% u odnosu na ranije tako da nas rade gde god mogu ![]()
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Shvatio sam ja poentu, ali nije u redu da povecavaju cenu na racun nameta, a cena nafte miruje. Ako uoce da ima prostora za dalje povecanje nameta, oni ce to i uraditi. A sta ce onda biti ako barel opet ode na 100+ dolara? Necemo imati ni za upaljac.
Na stranu to sta nam prodaju kao TNG. To je jos jedan vid otimacine.
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Slažem se za graničnu cenu rentabilnosti plina, ali tu cenu ne treba da naguraju trgovci sa svojim povećanjem marži. Ako Nis kao monopolista na svim nivoima trgovine naftnim derivatima diže cene Tng da bi nadoknadio koliko toliko za njih malu cenu drugih goriva to je ne prihvatljivo. Slažio bih se sa povećanjem akcize u ovo vreme krize da solidarno utičem na ublažavanje krize, ali mislim da zaslužujemo bar približan kvalitet naftnih derivata kao u Mađarskoj...
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Poenta je da cena gasa nema ama baš nikakve veze sa cenom benzina ili sirove nafte. Gas se ne dobija preradom nafte nego se vadi iz nezavisnog nalazišta. To što dripci vezuju cenu gasa za cenu nafte je posebna priča utemeljena na ideji o pljačkanju naroda.
Voleo bih da mi neko kaže barem jedan objektivan razlog zašto cena gasa treba da prati cenu nafte. Da, možda, ne presušuju izvori gasa kad i izvori nafte? Ma 'ajte. ![]()
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Pa mozda zato sto se zove TNG - tecni naftni gas, pravi se od nafte i logicno je da cena zavisi od cene nafte
Ja ne bih,a verujem ni vecina ... Da ne ulazim dalje u offchinu Sto se tice teme
Apsolutno netacno... ![]()
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!@Keketerac
U pravu si za sve što kažeš. Naravno da nije u redu da se podiže cena derivata kada nafta na svetskoj berzi miruje, u najmanju ruku. A na tvoje pitanje šta će biti ako nafta ode na 100+ za barel, plašim se da niko iz naše nesposobne vlasti nema rešenje za to.
Sabotrazitelju, pa ovo je jedna od bukvarskih grešaka većine vozača u Srbiji. Tečni naftni gas je veoma povezan sa naftom, i prerađuje se u rafinerijama. To nije prirodni gas koji se koristi za zagrevanje domaćinstava. Potraži imaš na forumu baš tu temu.
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Izvinjavam se svima i povlačim što sam rekao.
Lupio sam glupost Ybga, nikad nisam vozio na gas niti me je zanimao, pa mi je svaki gas isti.
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Ne znaš koliko ljudi vozi na gas, pa ne zna ništa o tom pogonskom gorivu.
![]() Elem, da li neko zna koje vrste autogasa postoje kod nas na tržištu, pored onog NIS-ovog. Imao sam problema sa nekim pumpama (palila mi se žuta lampica za izduvne gasove), i sada sipam kod MBG i zadovoljan sam. Kod sekventa nema problema sa snagom (i dobar i loš plin vuče odlično, samo mnogo više troši).
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!ja mbg-om bas imam losa iskustva, doduse nisam zato ni sipao kod njih skoro godinu dana... mozda su se popravili... jel si probao kryogas kod bogoslovije ? tamo nikad nisam imao problem...
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Nisam probao kod Kriogasa, ali probaću, ionako mi je blizu.
A kakva si imao loša iskustva sa MB gasom. Jel potrošnja bila veća ili nešto drugo. Čak i da je potrošnja malo veća nije toliki problem. Jer ovo sa lošom smesom zahteva odlazak na dijagnostiku, a i ne mogu IvanaT da cimam baš svakog meseca. Jes da je čovek fer, ali ima puno posla. Zato i hoću da gledam gde sipam plin, kad nema nikakve kontrole kvaliteta.
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!zimi su imali jako mali procenat propana, pa je i pritisak u boci bio nikakav, gas je teze isparavao itd... da li se odrazavalo na potrosnju ne znam, jer auto nije ni hteo da ide kako treba
![]()
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!To mu dodje 10%. Pre nepune 2 nedelje sam bio na moru i bilo je 50 centi. Mnogo.
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Ja gas sipam na MBG. Kod njih je pritisak punilice uvek oko 6. Za godinu dana sipao sam na 3 pumpe. 60 posto LUK,ovde je plin shit,omv 10 tak puta,bolji,ali ne i najbolji plin,MBG na Jerkovicu,dobar plin,ali i sam primetio i sledece. Oni pistolji im nisu bas u redu,a poceli su iz neznam kojih razloga da ih udaraju o beton posle svakog punjenja,pri cemu se ispusti malo gasa. E sada,svi smo bili deca pa znamo da ovo moze da napravi varnicu, a onda...
SRBIJA BATO!
Re: Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!Povecali su na 44,50
Vrati se na Razno ( u vezi sa autogas sistemima) Ko je OnLineKorisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju |